Ja hem arrencat el curs 17/18, aquest any a la residència hi ha estudiants d’arquitectura, aviació (CESDA), econòmiques, fisioteràpia, medicina i nutrició, tots de la URV.

Com que molts dels estudiants universitaris no són catalans i tenien dificultat a l’hora d’entendre el català hem fet un curs intensiu de llengua catalana durant tres tardes. Els alumnes de la Universitat Rovira i Virgili han vist que el català és fàcil i que com que és una llengua llatina té moltes similituds amb el castellà.

La setmana vinent seguirem amb més actes, el dimarts farem una visita al Reus modernista i el dijous el sopar amb els ex-residents i l’entrega de presmis de la Fundació Privada Universitària Sant Joan. Us en mantindrem informats! Al nostre facebook podeu veure totes les imatges del curs.

 

L’objectiu principal és contribuir en l’organització dels Premis Sant Lluc que atorga aquest centre als millors alumnes

El president de la Fundació Privada Universitària Sant Joan (FUSJ), mossèn Pere Dalmau, i el rector de la Universitat Rovira i Virgili (URV), Josep Anton Ferré, han signat un conveni marc de col·laboració segons el qual l’esmentada entitat participa en l’organització dels Premis Sant Lluc, que convoca cada any la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la URV amb l’objectiu de reconèixer l’esforç dels estudiants d’aquest centre guardonant als millors.

La FUSJ, amb una clara motivació científica i acadèmica, vol contribuir en la formació dels estudiants de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la URV, a Reus. Aquesta col·laboració va començar en l’acte d’inauguració del curs acadèmic actual, amb la dotació dels Premis Sant Lluc i l’aportació de la ponent de la lliçó inaugural, a càrrec de Sor Lucía Caram.

L’acord que ara se signa és vàlid per a quatre anys, comptant ja el curs actual. Els Premis Sant Lluc distingeixen els treballs de fi de grau (TFG) i els de Fi de Màster (TFM) dels ensenyaments de Medicina, Nutrició Humana i Dietètica i del Màster d’Envelliment i Salut.

El rector de la URV, Josep Anton Ferré Vidal, ha manifestat que aquest conveni posa de manifest “la generositat de la FUSJ que durant molts anys ha acollit, en la seva residència, situada just al costat de la parròquia de Sant Joan, a Reus, una bona quantitat d’estudiants de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la URV”. Per aquest motiu, “la Universitat vol posar especial èmfasi en l’agraïment a la FUSJ per aquest patrocini destinat als premis Sant Lluc i el seu suport a qui pronuncia la lliçó inaugural del curs”.

Mn. Pere Dalmau Vidal, president de la Fundació Privada Universitària Sant Joan, ha comentat: “Estem molt satisfets de signar aquest conveni amb la Universitat Rovira i Virgili, ja que reafirma el compromís pel qual es va crear la Fundació Universitària Sant Joan, que és el de realitzar i col·laborar en el desenvolupament d’accions de projecció sociocultural i educatives orientades als estudiants universitaris de la ciutat de Reus”.

La FUSJ és una Fundació Privada que du a terme directament o en col·laboració accions de projecció sociocultural i educatives dins la ciutat de Reus i, en concret, promociona activitats orientades als estudiants universitaris d’aquesta ciutat.

PREMIS FPSJ 2016-2017

La Fundació Privada Sant Joan neix l’any 1996 amb l’objectiu d’acollir estudiants universitaris en un espai de convivència i de creixement personal al centre de Reus, la Residència Universitària Sant Joan. El 2016 la Fundació celebra els seus 20 anys d’existència i ho fa donant un pas endavant en el suport a la formació creant els premis Fundació Universitària Sant Joan.

Segona edició dels premis Fundació Universitària Sant Joan

La Fundació Privada Sant Joan atorga tres premis als tres residents de la Residència Universitària Sant Joan amb els millors expedients acadèmics del curs que estiguin realitzant estudis en alguna de les facultats de la Universitat Rovira i Virgili a Reus.

Característiques dels premis:

Tots els residents poden optar als premis. S’atorgaran els premis als tres millors expedients del curs. Per optar-hi cal presentar còpia i original dels expedients acadèmics d’aquest curs. Un cop comparats els resultats informarem als tres millors alumnes del curs que han estat premiats.

Per obtenir la beca és imprescindible seguir estudiant a la Universitat Rovira i Virgili el curs següent. Un cop presentat original i còpia de la matrícula es procedirà a fer ingrés bancari del premi al compte indicat.

Dotació econòmica dels premis:

Primer premi, al millor expedient acadèmic del curs: 700€

Segon premi, al segon expedient amb millor mitjana del curs: 600€

Tercer premi, al tercer expedient amb millor mitjana del curs: 500€

La Fundació Privada Universitària Sant Joan col·labora amb el programa de contractació en pràctiques de persones joves beneficiàries del programa de garantia juvenil. La Fundació es va sumar a la contractació en pràctiques promoguda pel Fons Social Europeu, el Servicio Público de Empleo Estatal i el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya.

soc_1l

logotipo_de_la_generalitat_de_catalunya-svg

sepe

ue

fse_amb_lema

logotip_iniciativaocupacioj

 

El dimecres 19 d’octubre la Fundació Universitària Sant Joan ha col·laborat per primera vegada en l’acte inaugural del curs universitari de la Facultat de Medicina i Ciències Mèdiques: els Premis Sant Lluc.

«Compromís i humanització» . Aquest ha estat el títol de la lliçó inaugural del curs que ha impartit Sor Lucía Caram i el tema al voltant del qual ha girat l’acte. La monja dominica contemplativa, filla de metge, ha desgranat quines característiques ha de tenir una persona per, més enllà de treure’s el títol, poder exercir “la vocació de sevir als altres”: ser empàtic, viure la compassió, commocionar-se davant del patiment, ajudar, escoltar, acollir, guarir i animar”, en són algunes. S’ha referir també al “repte d’humanitzar la societat practicant la proximitat amb les persones”. S’han d’humanitzar les ciències mediques, ha apuntat,  i  «no reduir l’home a matèria ja que si no li estem retallant la dignitat».

La seva xerrada ha servit per inaugurar el curs acadèmic de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la URV durant el qual s’han entregat els premis Sant Lluc en les seves tres modalitats. Els premis als treballs de final de grau, atorgats per la Fundació Privada Universitària Sant Joan de Reus han estat per Gerard Baiges i Imane Djemmah, pel treball de fi de grau de Nutrició i Dietètica “El paper de la CCL2 en la NAFD: Connexió entre inflamació i metabolisme energètic.

Guanyadors pel treball de fi de grau de Nutrició i Dietètica.

Del grau de Medicina, els premiats han estat Joan Àngel Baldó, Maria Teresa Moreno i Rosa Belén García, pel treball “Aplicació de nous indicadors de pèrdua ponderal en cirurgia bariàtrica”.

img_3643

I també del grau de Medicina, han resultat guanyadors Eva Victòria Castro i Mònica Gimeno pel treball “Anàlisi de la influència de diferents variants d’un sol nucleòtid del gen DDR1 relacionades amb l’esclerosi múltiple en l’expressió de les principals isoformes del gen en teixit cerebral humà”

Per veure totes les fotografies de l’acte podeu entrar a la nostra pàgina de Facebook

El dijous 15 de setembre vam entregar les beques Fundació Universitària Sant Joan als millors estudiants del curs passat. Les beneficiàries van ser tres estudiants de medicina: La Maria, la Nieves i la Mar. L’acte va començar amb una visita al columbari de la parròquia de Sant Joan de Reus, una presentació del calendari d’actes de la Fundació, l’entrega de les beques i un sopar amb els residents d’aquest curs i els de l’anterior.

img_3414

El proper acte de la Fundació serà dins el dia de Sant Lluc el dimecres 19 doctubre, acte inaugural del curs a la Facultat de Ciències de la Salut de la URV de Reus. L’acte comptarà amb una xerrada a càrrec de Lucia Caram i amb l’entrega de tres premis de 500€ als millors treballs de fi de grau que la Fundació, junt amb la Universitat Rovira i Virgili, entrega. Podeu veure la resta de fotografies de l’acte al nostre facebook.

img_3402

Ja hem arrencat el curs universitari 16/17 a la Residència Universitària Sant Joan de Reus. La majoria dels nostres alumnes són estudiants de medicina de la URV, però també en tenim de nutrició, fisioteràpia, aviació (CESDA)… En total aquest curs som 24 estudiants, com sempre en un ambient familiar i molt còmode.

img_3291

Com que molts dels estudiants universitaris no són catalans i tenien dificultat a l’hora d’entendre el català hem fet un curs intensiu de llengua catalana durant tres tardes. Els alumnes de la Universitat Rovira i Virgili han vist que el català és fàcil i que com que és una llengua llatina té moltes similituds amb el castellà.

Arrenca el curs i enguany ve carregat d’actes que organitza la Fundació Privada Universitària Sant Joan. El primer ha estat el curs de català i la setmana vinent seguirem amb un sopar inaugural on s’atorgaran les beques als tres millors estudiants del curs passat. Ens trobarem per sopar amb els residents del curs anterior, el curs actual i el patronat. Us en mantindrem informats! Al nostre facebook podeu veure totes les imatges del curs.

img_3302

El patró i fundador de la Fundació Privada Universitària Sant Joan, Mn. Josep Gil, ha estat nomenat Fill Il·lustre de la ciutat de Reus el passat 3 de juny. “El ple de l’Ajuntament de Reus va acordar nomenar a mossèn Josep Gil i Ribas Fill Il·lustre de Reus, per —segons la proposta de la Comissió d’Honors i Distincions— la seva contribució al pensament teològic deixant la seva empremta sobretot des de la Parròquia de Sant Joan, atent sempre als nous espais de reflexió i pensament, reconegut doctor en teologia i pensador de projecció internacional i pel seu exemple de vitalisme i voluntat de fer i impulsar iniciatives compromeses amb el bé comú, així com per la seva faceta més personal i humana. Felicitats mossèn!

_dsc4786_b67a03cf

Com cada any aquest maig hem tornat a fer la “barbacoa” per celebrar l’arribada de la primavera i el bon temps a la terrassa de la Residència. Tots els estudiants de la casa van gaudir d’un dia magnífic que ens va acompanyar amb un sol impressionant. La millor forma de dir hola al bon temps i agafar energies pels exàmens que ja han començat a la Universitat Rovira i Virgili. Molta sort a tots els estudiants de Medicina, Nútrició, Fisioteràpia, Arquitectura i Econòmiques que tenim enguany, tots ells de la URV de Reus. Ja estem a la recta final i ben aviat sabrem qui són els beneficiaris de les Beques Fundació Universitària Sant Joan per a aconseguir el 50% del cost de la matrícula en el proper curs a la URV de Reus. Molts ànims a tots els estudiants. Suerte a todos los residentes i estudiantes de la Universitat Rovira i Virgili!

img_0452

Aquí us deixem la galeria de fotos del dia al nostre facebook

 

PROJECTES I BEQUES FPSJ 2015-2016

La Fundació Privada Sant Joan neix l’any 1996 amb l’objectiu d’acollir estudiants universitaris en un espai de convivència i de creixement personal al centre de Reus, la Residència Universitària Sant Joan. Aquest 2016 la Fundació celebra els seus 20 anys d’existència i ho fa donant un pas endavant en el suport a la formació. És per això que aquest curs 2015-2016 es presenta l’ajuda següent en forma de beca:

 

  1. Beca al millor expedient acadèmic Fundació Universitària Sant Joan

 

La Fundació Privada Sant Joan atorga 3 beques als tresl millors expedients acadèmic del curs 2015-2016 a alumnes de la Residència Universitària Sant Joan que estiguin realitzant estudis en alguna de les facultats de la Universitat Rovira i Virgili de Reus ( URV ).

 

Requisits:
  1. Residir de la Residència Universitària Sant Joan.
  2. Cursar qualsevol dels estudis impartits per la Universitat Rovira i Virgili de Reus.

Criteris de selecció:

  1. Els tres millors expedients acadèmics entre els alumnes de la Residència Sant Joan

Característiques de la beca:

La Fundació Privada Sant Joan assumeix el 50% del cost de la matrícula del següent curs a a la URV als tres alumnes beneficiaris de la beca.

Tots els matriculats a la Residència Sant Joan durant el curs 15/16 opten a la beca. Tan sols cal que presentin còpia dels seus expedients a l’acabar el curs.