El secretari d’Universitats i Recerca inaugura el curs de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la URV, acte que patrocina la Fundació Universitària Sant Joan.

Lliurament dels premis Sant Lluc

Com cada any i coincidint amb la inauguració del curs s’han lliurat els premis Sant Lluc als millors treballs de fi de grau i de recerca.

La Fundació Privada Universitària Sant Joan ha fet entrega dels dos  premis als treballs de grau de Nutrició Humana i Dietètica, que han estat per Mar Gargallo i per Maria de la Serra Basora i Núria Lladó. També s’han lliurat els dos premis de fi de grau en Medicina, un per Oscar Alfami i Cristina Aljama i l’altre per Raül Sánchez. El premi Dr. Rodrigo Miralles de recerca en Fisioteràpia atorgat per la família Miralles ha estat pel treball de Laura Menés i Sergio Pedraza i, finalment, el premi al millor treball de fi de grau de Fisioteràpia que lliura la Fundació STS  ha anat a parar a Laia Claverias.

El passat 9 d’octubre es va fer l’entrega de premis als residents amb millor expedient acadèmic del curs anterior. L’acte es va iniciar amb un sopar amb els residents del curs 17/18 i els del curs actual. En acabar el sopar es van entregar els diplomes als tres millors estudiants del curs anterior, enguany de diferents estudis: de Nutrició i dietètica, de Medicina i de pilot comercial (CESDA). Aquests reconeixements tenen la voluntat de premiar l’esforç dels estudiants.

Laura Felipo, alumna de Nutrició, premiada amb 300€
Inés Oliveira, alumna de medicina, premiada amb 300€
Laia Castells, alumna de CESDA, premiada amb 300€

La resta de fotografies del sopar les podeu trobar a la nostra pàgina de facebook.

Ja hem arrencat el curs 18/19, aquest any a la residència hi ha estudiants d’aviació (CESDA), econòmiques, fisioteràpia, medicina i nutrició, tots de la URV.

Com que molts dels estudiants universitaris no són catalans tornem a oferir el curs gratuït de català durant tres tardes ara que el curs acaba de començar. Els alumnes de la Universitat Rovira i Virgili han vist que el català és fàcil i que com que és una llengua llatina té moltes similituds amb el castellà.

Al nostre facebook hi trobareu la resta d’imatges del curs.

PREMIS FPSJ 2017-2018

La Fundació Privada Sant Joan neix l’any 1996 amb l’objectiu d’acollir estudiants universitaris en un espai de convivència i de creixement personal al centre de Reus, la Residència Universitària Sant Joan. El 2016 la Fundació celebra els seus 20 anys d’existència i ho fa donant un pas endavant en el suport a la formació creant els premis Fundació Universitària Sant Joan.

Tercera edició dels premis Fundació Universitària Sant Joan

La Fundació Privada Sant Joan atorga tres premis als tres residents de la Residència Universitària Sant Joan amb els millors expedients acadèmics del curs que estiguin realitzant estudis en alguna de les facultats de la Universitat Rovira i Virgili a Reus.

Característiques dels premis:

Tots els residents poden optar als premis. S’atorgaran els premis als tres millors expedients del curs. Per optar-hi cal presentar còpia i original dels expedients acadèmics d’aquest curs. Un cop comparats els resultats informarem als tres millors alumnes del curs que han estat premiats.

Per obtenir la beca és imprescindible seguir estudiant a la Universitat Rovira i Virgili el curs següent. Un cop presentat original i còpia de la matrícula es procedirà a fer ingrés bancari del premi al compte indicat.

Dotació econòmica dels premis:

La dotació econòmica de cadascun dels tres premis és de 300€

El passat 12 de desembre vam celebrar el Nadal amb un sopar especial i seguidament vam fer cagar el tió. Al nostre Facebook hi trobareu algunes fotografies més.

La lliçó inaugural del curs 2017-18 de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut, “La medicina catalana en el primer terç del segle XX”, que va fer el professor emèrit de Medicina de la Universitat de Barcelona Miquel Bruguera, va servir per repassar les fites més importants d’aquest àmbit a Catalunya: la modificació dels patrons d’assistència sanitària, l’aparició de les especialitats mèdiques i quirúrgiques, la creació de les primeres mútues i dels primers centres de recerca biomèdica, la consolidació d’escoles mèdiques i la introducció del català com a llengua de comunicació científica.

Bruguera va explicar als estudiants i professorat de la Facultat que “la responsabilitat dels metges que estem en exercici és passar el relleu a les noves generacions inculcant-los el desig d’adquirir la millor formació possible, que els permetrà ser útils a la societat i ser feliços exercint la professió de metge”. Bruguera també va destacar el paper de les facultats de Medicina en la recuperació del nivell d’excel·lència que aquesta disciplina havia assolit al primer terç del segle XX a Catalunya, abans que es veiés truncada per la Guerra Civil.

Va ser durant aquell període de principis del segle XX quan va exercir el doctor Alexandre Frias a la ciutat de Reus, on aquest 2017 se celebra l’Any Frias i on el metge va aconseguir reduir la taxa de mortalitat infantil, més que en qualsevol altre indret de l’Estat. La facultat va acollir al mes de juny una exposició itinerant sobre la seva figura.

Durant la inauguració del curs es van lliurar els premis Sant Lluc als treballs de fi de grau i de fi de màster, que atorga la Fundació Privada Universitària Sant Joan de Reus als ensenyaments de Nutrició Humana i Dietètica i Medicina amb un import de 1.500€.

El passat 21 de setembre es va fer l’entrega de premis als residents amb millor expedient acadèmic del curs anterior. L’acte es va iniciar amb un sopar amb els residents del curs 16/17 i els del curs actual. En acabar el sopar es van entregar els diplomes als tres millors estudiants del curs anterior, enguany tots tres estudiants de primer de medicina a la URV. Aquests reconeixements tenen la voluntat de premiar l’esforç dels estudiants.

 

Julen Urizarbarrena, premiat amb 700€ com el millor estudiant del curs 2016/17

 

Inés Oliveira, premiada amb 600€ com la segona millor estudiant del curs 2016/17

 

Nieves Castroverde, premiada amb 500€ com la tercera millor estudiant del curs 2016/17

El passat 19 de setembre bona part dels estudiants de la Residència Sant Joan van participar en una ruta modernista per a conèixer la ciutat en la que passaran els propers anys, Reus. La vida universitària no tan sols és dins la universitat, si no també a la ciutat, per això vam fer una ruta per la part modernista de Reus visitant alguns dels edificis més destacats.

 

La visita es va iniciar desplaçantnos fins a l’Institut Pere Mata. La visita no es va centrar en la part on hi ha interns, lloc on és ben probable que alguns dels nostres residents puguin acabar treballant quan acabin, per exemple, la carrera de medicina que fan a la URV, si no al pavelló dels distingits i resta d’instal·lacions visitables obra de l’arquitecte Domènech i Muntaner.

Seguidament vam tornar cap al centre de la ciutat, passant per davant de l’antic l’Hospital Sant Joan de Reus i observant les façanes de la Casa Gasull i la Casa Rull. La visita va continuar cap bell mig de la ciutat, baixant pel carrer Monterols, un dels carrers més comercials de Reus i fent cap a la plaça Mercadal. Allí vam observar la Casa Navas, probablement l’edifici amb més valor arquitectònic de la ciutat i vam aprofitar per entrar a la biblioteca del Centre de Lectura on, des de fa ben poc, els estudiants universitaris de la URV en poden fer ús sense ser-ne socis. Tot un luxe fer ús de la biblioteca de l’edifici cedit per l’Evarist Fàbregas! Finalment vam fer visita al Gaudí Centre per acabar d’entendre el modernisme amb els audiovisuals del museu.

Ben aviat entregarem els premis de la Fundació Universitària Sant Joan als residents amb millor expedient. Fins la propera!

Ja hem arrencat el curs 17/18, aquest any a la residència hi ha estudiants d’arquitectura, aviació (CESDA), econòmiques, fisioteràpia, medicina i nutrició, tots de la URV.

Com que molts dels estudiants universitaris no són catalans i tenien dificultat a l’hora d’entendre el català hem fet un curs intensiu de llengua catalana durant tres tardes. Els alumnes de la Universitat Rovira i Virgili han vist que el català és fàcil i que com que és una llengua llatina té moltes similituds amb el castellà.

La setmana vinent seguirem amb més actes, el dimarts farem una visita al Reus modernista i el dijous el sopar amb els ex-residents i l’entrega de presmis de la Fundació Privada Universitària Sant Joan. Us en mantindrem informats! Al nostre facebook podeu veure totes les imatges del curs.

 

L’objectiu principal és contribuir en l’organització dels Premis Sant Lluc que atorga aquest centre als millors alumnes

El president de la Fundació Privada Universitària Sant Joan (FUSJ), mossèn Pere Dalmau, i el rector de la Universitat Rovira i Virgili (URV), Josep Anton Ferré, han signat un conveni marc de col·laboració segons el qual l’esmentada entitat participa en l’organització dels Premis Sant Lluc, que convoca cada any la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la URV amb l’objectiu de reconèixer l’esforç dels estudiants d’aquest centre guardonant als millors.

La FUSJ, amb una clara motivació científica i acadèmica, vol contribuir en la formació dels estudiants de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la URV, a Reus. Aquesta col·laboració va començar en l’acte d’inauguració del curs acadèmic actual, amb la dotació dels Premis Sant Lluc i l’aportació de la ponent de la lliçó inaugural, a càrrec de Sor Lucía Caram.

L’acord que ara se signa és vàlid per a quatre anys, comptant ja el curs actual. Els Premis Sant Lluc distingeixen els treballs de fi de grau (TFG) i els de Fi de Màster (TFM) dels ensenyaments de Medicina, Nutrició Humana i Dietètica i del Màster d’Envelliment i Salut.

El rector de la URV, Josep Anton Ferré Vidal, ha manifestat que aquest conveni posa de manifest “la generositat de la FUSJ que durant molts anys ha acollit, en la seva residència, situada just al costat de la parròquia de Sant Joan, a Reus, una bona quantitat d’estudiants de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la URV”. Per aquest motiu, “la Universitat vol posar especial èmfasi en l’agraïment a la FUSJ per aquest patrocini destinat als premis Sant Lluc i el seu suport a qui pronuncia la lliçó inaugural del curs”.

Mn. Pere Dalmau Vidal, president de la Fundació Privada Universitària Sant Joan, ha comentat: “Estem molt satisfets de signar aquest conveni amb la Universitat Rovira i Virgili, ja que reafirma el compromís pel qual es va crear la Fundació Universitària Sant Joan, que és el de realitzar i col·laborar en el desenvolupament d’accions de projecció sociocultural i educatives orientades als estudiants universitaris de la ciutat de Reus”.

La FUSJ és una Fundació Privada que du a terme directament o en col·laboració accions de projecció sociocultural i educatives dins la ciutat de Reus i, en concret, promociona activitats orientades als estudiants universitaris d’aquesta ciutat.